Friday, December 3, 2010

Tea Bags For Toothache

Tournament Calendar

Thursday evening after a long long time I went out with two amiche, cioè con la Simona e la Nelli , e abbiamo deciso di andare a cena alla Giostra . Io era una vita che gli facevo la punta, tutti questi turisti che continuamente mi chiedevano " la Giouschtra " (come lo pronunciano loro) e anche tanti italiani che me ne parlavano, di questo tipo nobile pieno di braccialetti e tatuaggi, insomma via, si prepara il portafogli a organino e si va.

Normalmente è un posto da 2 seating, 07,30 (anche 07,00) e 09,30 (anche 09,45) - stranamente ci prendono alle 08,00 senza batter ciglio. Buono.

Sfido tempo e traffico fiorentino, vado in macchina e comincia la roulette del cerca-parcheggio. Mi ero già vista disperata e col tacco a camminare dal parcheggio di Sant'Ambrogio, invece giro alle Poste di via Pietrapiana (a due passi dal ristorante che è in Borgo Pinti) e tac uno mi fa retromarcia - non ci posso credere, sicuramente c'è una bega, sicuramente questo parcheggio sarà la solita allegoria degli uomini sui 30 anni, cioè quando li trovi liberi c'è sempre un problema, o son a rimozione forzata o sono per portatori di handicap .
Invece il parcheggio è valido, wow!!

Arrivo, entratina super low profile, con solo un'insegna non luminosa, e dalla vetrina sbirci poco - entro e mi colpisce subito per quanto è piccolo e semplice, sembra di essere nella casa della signora Minù, tavolini di legno, lume di candela su tutti i tavoli, e al soffitto le lucine classiche di Natale, che insieme alle candele sono l'unica fonte di illuminazione del locale - chissà fuori periodo natalizio se ce l'hanno?

Impressione, molto molto caldo, carino, intimo, romantico, charming , mi è piaciuto tantissimo.

Servizio simpatico e alla mano, ci portano questo menu lunghissimo, inglese e italiano, dove c'è in primis la storia del locale, che dice che dal 1640 era il locale dove tenevano un carosello, una giostra appunto, infatti i soffitti sono esageratamente belli e caratteristici.

Il proprietario dice che è un principe diretto discendente degli Asburgo-Lorena, wow tanta stuff, but the son, ie the type with tattooed bracelets and unfortunately is on holiday in Libya, and we would not have known.

We are going to read the menu that is very long and interesting, while enjoying a prosecchino on the house.

menu chock full of pulp and flesh - actually many variations to suit all tastes, including some fish. Tuscan cuisine in general but rather revisited, I have not seen the classic stuff like ribollita jelly etc, but I have seen, however, the pappardelle with wild boar fillet meat in every way ...


We have brought a platter of mixed starters, a tribute to the house, which has really impressed: there were croutons chicken liver, garlic bread, sausage, stuffed zucchini, celery, mayonnaise, vegetable oil, and ricotta and zucchini balls delicious


We chose the first two to be divided into 3, and we have chosen:


- tortelloni butter sauce with leek and pumpkin flowers - good, but some few to be divided into 3, we have perhaps the wrong choice, because they were 5 in number

- penne gorgonzola, pistachio and pear and these were many and very good indeed


second we improvidently decided to make a dish each, and Simon and I moved to take the Wiener Schnitzel with various sauces and side dishes, the Nelli Turtle the thread, which is not a strange thing but simply a thread with a chapel above

porcini mushroom dishes arrived and we thought to be on Seriously .... portions of the Wiener Schnitzel is not great, not huge, huge! We could easily eat 3 with one, but me and Simon, we had taken a head!


I had never seen such a thing in my life. But we were full, we ate a lot of meat, among other very good, but it seemed we had not even touched ...

In short, we made do doggy bag! Americans of the beast, but who cares, I've got to feed the family 3 consecutive days.


The sweet unfortunately we have not got, and those who bear it ...


The bill? non-economic , but even a stone as expected:
2 / 1, 3 / 2, a bowl Fonterutoli - 145.00 Euro. In short way, not cheap, but I do not know why I got the idea to give us a 70in, so that I was so happy.


The only flaw is that if they had warned of the gigantic portions we would have done differently, so even the sweet taste ... sin. But instead


valid advice
Carousel
Borgo Pinti 10 / r Florence

055 241 341
http://www.ristorantelagiostra.com/


Open every day, even under these parties never close

The recere photos are a little bit, but the light did not help!

mixed appetizer on the house



Bellini mini sandwiches!




The first two




The mega portion in comparison with my mobile phone!

doggy bag!


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